Image

Kwaliteit en garantie tentdoek


Het tentdoek dat door verschillende producenten wordt aangeboden verschilt in kwaliteit. Het gaat hierbij om:

  • Soort tentdoek (mate van kwaliteit)
  • het snijden van het doek (deskundigheid en gereedschap)
  • constructie in naaiatelier (machines, ervaring en vakkundigheid)
  • verwerking van de individuele details (nauwkeurigheid en expertise)

De tipi moet weerstand bieden aan verschillende weersomstandigheden.

Onze tipi's zijn verstijfd met een polyesterband en daarom extra bestand tegen scheuren, trekken en rotten. De verstijfde gebieden bevinden zich (ook) in de buurt van de rookflappen en de spanlussen. De locatie van de rookflappen is het meest kritieke punt van scheuren omdat hier de grootste spanning en druk op staat.

Door de jarenlange ervaring, voortdurende verbeteringen, extra versteviging en ons hoogstaand naaiatelier staan wij garant voor de verstijfde delen van onze tipi tenten bij normale weersomstandigheden.

Voor schade die wordt veroorzaakt door extreme weersomstandigheden en calamiteiten kan geen aanspraak worden gemaakt, bijvoorbeeld extreem harde wind (boven windkracht 6), hagel en sneeuw. Ook op schade die is ontstaan door het onjuist opzetten van de tipi door externe partijen kan geen aanspraak worden gemaakt.


Image

De houdbaarheid van de tipi

Een cruciaal onderdeel van de tipi is de opening. De twee openingen worden met verbindingsstokjes aan elkaar  gezet.  De openingen worden door de meeste producenten machinaal genaaid. Onderstaande foto’s is het resultaat van hoe de openingen zich ontwikkelingen na gebruik.


Image

Image

Image

Onze tenten worden afgewerkt met leer!

Het gebruik van leer (al inbegrepen in de prijs) is een belangrijke accessoire van onze tipi tenten. Het versterkt, maakt kleurrijk en duurzaam!

Need to know! We zijn houder een van industrieel patent voor het uiterlijk met lederen afwerking, kopiëren is niet toegestaan.